mrak
mrak
mrak
mrak
mrak
mrak
mrak
mrak
mrak

Týden 30.8.-3.9. ve třídě Lvíčat

Co to je „Tea party“ a co si na ní nachystat ???

Srdečně zdravíme všechny čtenáře našich novinek.

Tento týden jsme zcela uzavřeli prázdniny a zahájili nové téma.

V jeho průběhu bude děti často provázet slovní spojení „Tea party“, které jsme z důvodu lepší výstižnosti nepřeložili do českého jazyka. Co tato slova znamenají se děti dozvěděly z příběhu „The Tiger Who Come to Tea“. Ten pojednává o holčičce Sophii a její rodině. Začíná tím, že všichni společně sedí u stolu a popíjí čaj, když tu, někdo zaklepe na dveře… A za dveřmi stojí Tigr! …

A jak příběh dopadne? To Vám určitě děti s nadšením budou doma vyprávět! 😊

My jsme ve školce po přečtení příběhu s dětmi udělali malý „Brainstorming“ a děti kreslily, co by si na takovou „Tea party“ mohly přichystat.

Vzhledem k tomu, že s novým tématem také začal nový školní, pro nás všechny nastalo období adaptací, seznamování se s novým prostředím, kamarády a také čas na nová dobrodružství a výzvy.

Jednou z novinek v naší třídě je vytvoření koutku s maňásky, který u dětí sklidil velký úspěch a všechny děti se po celý týden aktivně zapojovaly do hraní nejrůznějších příběhů.

Druhou novinkou je kreativní dílna. Ta nabízí našim „malým kutilům“ velké množství drobných materiálů k tvoření a tím také procvičování jemné motoriky, představivosti a kreativity.

V následujícím týdnu nás čeká dobrodružné pátrání v prostorách celé naší školky a stopování Tigra 😊 Již se na to moc těšíme!

S přáním krásného slunečného víkendu

Váš tým Lvíčat