mrak
mrak
mrak
mrak
mrak
mrak
mrak
mrak
mrak

Týden 30.11.-4.12. ve Lvíčatech

Advent, zima a první sníh 😊

V pondělí jsme přivítali advent. Zapálili jsme první svíčku na adventním věnečku, dokončili adventní kalendář a otevřeli v něm první okénko. Děti již ví, že se ubývajícími čísly na kalendáři přibližujeme k vysněným Vánocům.

Po celý týden se také chystáme na Mikulášskou nadílku. Ta proběhne v pondělí 7.12. v dopoledních hodinách v naší třídě. Proto také pilně opakujeme nejoblíbenější písně a básně, které budeme pro Mikuláše zpívat a máme pro něj nachystané i malé překvapení.

Třídu v tomto předvánočním čase zdobí nejen adventní kalendář, věneček, ale také vánoční stromeček a Ladův papírový Betlém. Ten si děti společně vystříhaly z papíru, nalepily a dozdobily kousky vaty, aby působil jako za starých časů.

Počasí tohoto týdne nám přálo a bylo nejen velmi chladno, ale napadl první letošní sníh😊. Ten si děti skutečně vychutnaly na zahradě školky. Uspořádali jsem bitvu se sněhovými koulemi, postavili sněhuláky a pozorovali také proces tání sněhu a ledu na teplé dlani.

V tělocvičně jsme procvičovali koordinaci, rychlost a opakovali již známé jógové pozice – kočka, medvěd, květina a slunce a spolu s nimi také prováděli dechová cvičení.

Jemnou motoriku jsme rozvíjeli pracovními listy – kreslili linky, klubíčka a „zuby“, modelovali jsme váleček a lepili ho na podložku ve tvaru geometrických tvarů.

V pátek jsme oslavili narozeniny Issy. Oslava se vydařila, všechny děti si zvědavě prohlédly fotografie Issy od narození po dnešní oslavu a v závěru si pochutnaly na zdravém ovocném dortíku.

Moc tímto děkujeme rodičům Isabel za báječnou spolupráci a nesmíme zapomenout také poděkovat za velmi milá vánoční přání, která Issy napsala nejen učitelům, ale také všem kamarádům. Super práce Issy! Dokážeme si představit, kolik úsilí jsi do toho vložila😊

Příští týden nás čeká Mikulášská nadílka, povídání o emocích a první vánoční koledy.

S přáním pěkného víkendu

Váš tým Lvíčat