mrak
mrak
mrak
mrak
mrak
mrak
mrak
mrak
mrak

Týden 9.-13.8. ve Lvíčatech

Týden ve znamení Om a Namaste.

Poslední týden před vypuknutím Olympijských her ve Villa Luně se nesl v duchu zdravého životního stylu.

Tentokrát jsem se zaměřili především na zdravé návyky a děti si poté vytvořily soubor činností, které dělají každé ráno před cestou do školky. Jejich výtvory je možno vidět v šatně.

Dále jsme si povídali o novém sportu, a tím byla jóga. Děti se s ní seznámily v rámci kroužku a poté jsme si jí venku pod stromy i zacvičili. Na začátek jsme se řádně prodýchali, protáhli své tělo a poté si vyzkoušeli pár základních pozic, které připomínaly zvířata – had, kočka, kráva a pes.

V úterý proběhl workshop zdravého cvičení v naší tělocvičně, kde se paní cvičitelka opět zaměřila především na jógové cviky, které dětem zpříjemnila zábavnými příběhy a přirovnáními. Děti tato forma velmi bavila, protože si při tom mohly zahrát třeba na princezny, kočky nebo dokonce i draky. Na závěr všechny dostaly medaile, diplomy a malý dárek.

Tento týden jsme se také věnovali zdravému stravování, kdy se děti naučily spoustu nových pojmů a učily se rozlišovat mezi zeleninou a ovocem. K tomuto tématu jsme také s dětmi vytvořili veliká ústa, která si děti vymalovaly a poté do nich lepily obrázky vystřižené z letáků.

Ve čtvrtek jsme se společně vydali na vycházku k rybníku, opět si zacvičili jógu a uspořádali si zdravý piknik. Během svačinky se za námi přišly podívat i kachny, a tak se s nimi děti podělily o chléb.

A jelikož se blíží naše olympijské hry, všichni pilně trénujeme naše sportovní dovednosti a těšíme se na příští týden!

Tímto se loučíme a přejeme Vám pohodový víkend.

Namaste.

Vaše Lvíčata